Κλειδαριές ασφαλείας και σύστημα ANSI

Κλειδαριές ασφαλείας και σύστημα ANSI

Κλειδαριές ασφαλείας και σύστημα ANSI

Το ΑNSI αποτελεί σύστημα αξιολόγησης των κλειδαριών ασφαλείας και οι πιο καλές κλειδαριές έχουν βαθμολογηθεί με το σύστημα αυτό. Το σύστημα αξιολογεί κατά πόσο μια κλειδαριά είναι ανθεκτική στις προσκρούσεις με βάση κλίμακες.

Οι κλειδαριές βαθμού 1 θεωρούνται ως οι καλύτερες κλειδαριές. Μια κλειδαριά του τύπου αυτού είναι δύσκολο να «σπάσει»  από τους ληστές και αντέχει στις προσκρούσεις.

Οι κλειδαριές βαθμού 2 δεν είναι τόσο ασφαλής όσο της παραπάνω κατηγορίας, αλλά και αυτές αποτελούν μια καλή επιλογή. Οι εμπορικές κλειδαριές ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

Οι κλειδαριές τύπου 3 δεν είναι ικανές να σου προσφέρουν την ασφάλεια που αναζητάς.

Επιλογή κλειδαριάς ασφαλείας

Οι κλειδαριές που έχουν τοποθετηθεί πριν το 2010 αξίζει να αναφερθεί πως δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια. Οι ληστές μπορούν να τις ανοίξουν αθόρυβα και μάλιστα σε μόλις πέντε λεπτά. Εάν θέλεις να αντικαταστήσεις την παλιά κλειδαριά στην πόρτα της οικίας σου, τότε θα πρέπει να προτιμήσεις κλειδαριές τελευταίας τεχνολογίας.

Οι κλειδαριές ασφαλείας με κύλινδρο βασίζονται σε ένα ρομποτικό αφαλό. Το ξεκλείδωμα γίνεται μόνο με ένα κλειδί και δεν μπορούν να αναπαραχθούν αντικλείδια.  Τα συγκεκριμένα κλειδιά παραδίδονται μόνο σφραγισμένα στον ιδιοκτήτη.

Οι κλειδαριές ασφαλείας με ατσάλινο κύλινδρο προσφέρει αξεπέραστη προστασία στην οικία σου. Είναι πιο ακριβά ως προς την αγορά, ωστόσο αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Φυσικά θα πρέπει να έχεις κατά νου πως μια καλή κλειδαριά δεν αρκεί για να κρατήσεις μακριά τους διαρρήκτες, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με μια καλή πόρτα ασφαλείας.