Ανακαινίζοντας τις παλιές σας πόρτες

Ανακαινίζοντας τις παλιές σας πόρτες

Ανακαινίζοντας τις παλιές σας πόρτες

Λόγω κρίσης υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που δεν διαθέτουν τον προϋπολογισμό για να αγοράσουν μια σύγχρονη πόρτα ασφαλείας η οποία να διαθέτει τα πιο σύγχρονα αξεσουάρ όπως είναι η κλειδαριά ή το ματάκι της πόρτας.

Η πόρτα είναι όμως μια από τα αντικείμενα που θα δει πρώτα κάποιος όταν περάσει έξω από την οικία σας. Όταν εισέλθει στην αυλή σας ή έξω από την πόρτα σας, μπορεί κάποιος να καταλάβει το στιλ της οικίας σας αλλά και το γούστο σας, βάση της εξωτερικής εμφάνιση του σπιτιού σας.

Εάν επιθυμείτε να κάνετε μια οικονομική ανακαίνιση στις πόρτες, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να βάψετε μόνοι σας την εξωτερική πόρτα ή ακόμα και τις μεσόπορτες στην οικία σας.
Τα βήματα για να βάψετε μόνοι την πόρτα σας

Απομακρύνετε την παλιά βαφή
Θα πρέπει να αφαιρέσετε την παλιά βαφή της πόρτας, ώστε όταν αρχίσετε να βάφετε την πόρτα να μην δημιουργούνται εξογκώματα τα οποία θα κάνουν αντιαισθητικό το όλο αποτέλεσμα. Το μόνο που πρέπει να προμηθευθείτε, είναι μια σπάτουλα, λίγο γυαλόχαρτο και ένα διαβρωτικό υλικό.

Καθαρίστε την πόρτα
Με τη χρήση ενός σφουγγαριού, θα πρέπει να καθαρίσετε όλη την πόρτα, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα του παλιού χρώματος και του διαβρωτικού υλικού.

Περάστε την με αστάρι
Το αστάρι χρησιμοποιείται ώστε η βαφή να είναι σταθερή, αλλά και για να προστατευθεί το ξύλο. Θα πρέπει όμως να κάνετε υπομονή καθώς για να περάσετε στο τελευταίο βήμα, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 12 ώρες.

Βάφοντας την πόρτα
Προμηθευθείτε ένα ρολό και βάψτε με αυτό την πόρτα. Μην χρησιμοποιείται πινέλο.