Τα ιδανικότερα κουφώματα για ένα σύγχρονο σπίτι

Τα ιδανικότερα κουφώματα για ένα σύγχρονο σπίτι

Τα ιδανικότερα κουφώματα για ένα σύγχρονο σπίτι

Εάν κάνεις ανακαίνιση στην οικία σου ή κατασκευάζεις το σπίτι των ονείρων σου, τότε αξίζει να διαβάσεις το άρθρο που ακολουθεί. Τα κουφώματα διακρίνονται σε κουφώματα αλουμινίου, ξύλινα και PVC. Ποια είναι όμως τα ιδανικότερα για μια σύγχρονη οικία;

Το αλουμίνιο αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια. Προσφέρουν ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και δεν επηρεάζεται η σύνθεση τους από την ηλιακή ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες.

Τα κουφώματα PVC είναι πιο οικονομικά συγκριτικά με τα κουφώματα αλουμινίου, ενώ ενισχύουν την θερμομόνωση. Προσφέρουν μέγιστη ηχομόνωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Αρνητικά τους, ότι επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία και δεν προσφέρουν τόσο μεγάλη ασφάλεια όσο τα κουφώματα αλουμινίου.

Τα ξύλινα κουφώματα προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στιλ στην οικία σας, ενώ προσφέρουν ηχομόνωση και θερμομόνωση. το ξύλο αποτελεί κακό αγωγό της θερμότητας και έτσι δεν επιτρέπει στην ζέστη, αλλά και στο κρύο να εισέλθει στο χώρο. Τα ξύλινα κουφώματα ωστόσο χρειάζονται τακτικά συντήρηση καθώς φθείρονται από την υγρασία.

Πριν λάβετε την τελική σας επιλογή, αξίζει να διαβάσετε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

  • Ποια θα είναι η θέση που θα τοποθετηθούν τα κουφώματα; Επιλέξτε για παράδειγμα κουφώματα αλουμινίου, εφόσον εκτίθενται στον ήλιο.
  • Επιλέξτε κουφώματα ανάλογα τις ανάγκες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.
  • Τα κουφώματα θα πρέπει να φέρουν πιστοποιήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης.
  • Την μέγιστη θερμομόνωση επιφέρουν τα διπλά τζάμια.