Έσπασε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού μου – Τι να κάνω;

Έσπασε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού μου – Τι να κάνω;

Έσπασε το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού μου – Τι να κάνω;

Το να σπάσει το κλειδί στην κεντρική πόρτα του σπιτιού, σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα που θα μπορούσε να σας συμβεί, όμως δεν θα πρέπει να επικρατήσει πανικός, καθώς με μια μικρή διαδικασία όλα μπορούν να διορθωθούν.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως εφόσον το κλειδί βγει από την κλειδαριά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πάλι το ίδιο κλειδί. Φροντίστε να το αντικαταστήσετε. Αυτό ισχύει για όλες τις πόρτες ακόμα και για τις πόρτες ασφαλείας.

Εάν θέλετε μόνοι σας να προσπαθήσετε να βγάλετε το κλειδί από την κλειδαριά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή, απλά χρειάζεται υπομονή. Για να γλιτώσετε όμως το χρόνο σας θα ήταν προτιμότερο να καλέσετε έναν κλειδαρά. Εάν δεν γνωρίζετε την διαδικασία καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να ανοίξετε την πόρτα για να βγάλετε μόνοι σας το κλειδί. Εφόσον καλέσετε τον κλειδαρά θα πρέπει να τον ενημερώσετε για το τι κλειδαριά διαθέτετε, καθώς η κάθε κλειδαριά διαθέτει και ένα διαφορετικό case.

Αξίζει να αναφερθεί πως το 80% των περιπτώσεων που σπάει στο κλειδί μέσα στην κλειδαριά, οφείλετε στην δική μας βιασύνη, αλλά και στη μη ανανέωση της κλειδαριάς.
Αυτοί που ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν για να βγάλουν το κλειδί από την πόρτα, θα χρειαστούν ένα τσιμπιδάκι μαλλιών ή την ταυτότητα τους.