Πόρτες εσωτερικού χώρου – Ιδέες

Πόρτες εσωτερικού χώρου – Ιδέες

Πόρτες εσωτερικού χώρου – Ιδέες

Εάν κατασκευάζετε την οικία σας ή προχωράτε σε ανακαίνιση της, τότε αξίζει να διαβάσετε για τις επιλογές που έχετε σχετικά με τις πόρτες εσωτερικού χώρου.

Οι πόρτες εσωτερικού χώρου παίζουν μεγάλο ρόλο σε μια οικία. Εσείς ανάλογα με το χρηματικό ποσό που διαθέτετε, αλλά και το στιλ της οικίας σας, μπορείτε να επιλέξετε πόρτες κλασικού ή μοντέρνου στιλ.

Παρακάτω  σας παραθέτουμε όλες εκείνες τις επιλογές που έχετε σχετικά με τις πόρτες εσωτερικού χώρου, οι οποίες ανταποκρίνονται στην σύγχρονη αρχιτεκτονική.

 

  • Οι ξύλινες πόρτες

Οι πιο γνωστές ξύλινες πόρτες είναι κατασκευασμένες από ξύλο μασίφ. Δηλαδή όλη η πόρτα είναι από κερασιά ή από άλλο ξύλο. Επίσης, η ξύλινη πόρτα μπορεί να είναι κατασκευασμένη από φυσικό καπλαμά. Στις πόρτες αυτές μόνο η επιφάνεια είναι ξύλινη. Οι ξύλινες πόρτες μαγεύουν ως προς την αισθητική τους, σε συνδυασμό φυσικά με τα εξαρτήματα της, όπως είναι τα χερούλια, η κλειδαριά, κτλ.

  • Laminate πόρτες

Οι laminate πόρτες αποτελούν μια οικονομική επιλογή. Σίγουρα είναι πολύ πιο φθηνές από τις ξύλινες πόρτες. Όμως η ποιότητα της είναι πολύ καλή και εσείς μπορείτε να τις βρείτε στην αγορά σε πολλά σχέδια και χρώματα. Αξίζει να αναφερθεί πως μόνο η εξωτερική επιφάνεια της πόρτας διαθέτει το φύλλο laminate που θυμίζει απομίμηση ξύλου.

  • Πόρτες αλουμινίου εσωτερικού χώρου

Οι πόρτες αλουμινίου είναι αρκετά οικονομικές, αρίστης ποιότητας και κυρίως παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια. Οι πόρτες αυτές αντέχουν στο χρόνο. Θεωρούνται ως η ιδανική επιλογή για τοποθέτηση τους σε επαγγελματικούς χώρους.

  • Γυάλινες πόρτες

Οι γυάλινες πόρτες αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για ένα μοντέρνο και σύγχρονο σπίτι. Η εικόνα του σπιτιού μάλιστα βελτιώνεται καθώς το φως απλώνεται χωρίς περιορισμούς σε όλους τους χώρους. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε γυάλινες πόρτες σε μια μεγάλη γκάμα τιμών.

  • Πόρτες με περσίδες

Η πόρτες – περσίδες ή διαφορετικά γρίλιες προτιμώνται κατά το πλείστων σε λευκή απόχρωση. Μπορεί οι πόρτες αυτές να είναι συρόμενες ή ανοιγόμενες. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για πόρτα δωματίου ντουλάπας.

  • Συρόμενες πόρτες

Οι συρόμενες πόρτες χωρίζουν τον εκάστοτε χώρο με ξεχωριστό τρόπο. Εάν προχωρήσετε σε αυτήν την επιλογή τότε δημιουργείται η αίσθηση ενός ενιαίου χώρου. Μάλιστα μπορείτε να βρείτε συρόμενες πόρτες σε πολλά σχέδια και χρώματα.