Ξύλινο πάτωμα – Επιλογές

Ξύλινο πάτωμα – Επιλογές

Ξύλινο πάτωμα – Επιλογές

Στις μέρες μας, οι επιλογές που έχετε για την εφαρμογή ξύλινου πατώματος στην οικία σας είναι αρκετές. Οι επιλογές αυτές ικανοποιούν όλα τα γούστα και είναι ιδανικές για κάθε budget που μπορεί κάποιος να διαθέσει. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αξιοποιήσετε σωστά την τελική σας επιλογή.

Τα ξύλινα δάπεδα διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες ως προς την επένδυση τους. Οι ολόσωμες σανίδες, τα προλουστραρισμένα και τα laminate.
Οι ολόσωμες σανίδες από μασίφ, διατίθενται σε πολλές διαστάσεις, σε μεγάλη ποικιλία ξυλείας και αποχρώσεων. Οι ολόσωμες σανίδες αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή, ενώ εσείς μπορείτε να προτιμήσετε την ξυλεία από τα δάση ελεγχόμενης διαχείρισης της υλοτομίας.

Τα προλουστραρισμένα, αποτελούν ημιμασιφ σανίδες, στις οποίες έχει εφαρμοστεί πάνω τους φύλλο από ξύλο. Μπορείτε να τις προμηθευθείτε έτοιμες για άμεση τοποθέτηση. Δεν έχουν όμως μεγάλη διάρκεια ζωής, όμως είναι μια οικονομική επιλογή.

Τα laminate αποτελούν ξύλινα δάπεδα τα οποία μιμούνται την όψη του ξύλου. Τα laminate δάπεδα είναι φτιαγμένα από στρώσεις διαφορετικών υλικών, τα οποία στην τελική επίστρωση τους φέρουν την φωτογραφία του ξύλου. Είναι μια καλή επιλογή για επαγγελματικούς χώρους, καθώς είναι μια οικονομική επιλογή. Παρουσιάζουν όμως φθορές.

Η τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου γίνεται είτε καρφωτά είτε την εφαρμογή επικόλλησης. Άλλη μια εφαρμογή αποτελεί το πλοτό, όπου οι σανίδες συναρμολογούνται μεταξύ τους.
Βέβαια, υπάρχουν και ξύλινα δάπεδα για εξωτερική χρήση, όπως οι βεράντες. Τα ξύλινα αυτά δάπεδα παρουσιάζουν μέγιστη ανθεκτικότητα στην υγρασία και μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων.