Συναγερμοί σπιτιών – Ποια είναι η αποτελεσματικότητα τους

Συναγερμοί σπιτιών – Ποια είναι η αποτελεσματικότητα τους

Συναγερμοί σπιτιών – Ποια είναι η αποτελεσματικότητα τους

Σε μια οικία προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια και αυτό διότι η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά της εγκληματικότητας. Η θωράκιση των σπιτιών και των καταστημάτων κρίνεται πλέον ως μια επιτακτική ανάγκη.

Ένα από τα βήματα που ακολουθεί κάποιος για να κάνει απαραβίαστη την οικία του είναι η τοποθέτηση συναγερμών, πορτών ασφαλείας, κάμερες, κτλ. Πολλοί είναι αυτοί όμως που κάνουν το λάθος να τοποθετήσουν συναγερμό χωρίς την υποστήριξη των άλλων μέσων ασφαλείας. Αυτό κάνει αδύναμη την ασφάλεια της οικίας, με τον διαρρήκτη να καταφέρει τελικά να εισέλθει στο χώρο. Κατά αυτό τον τρόπο το αίσθημα προστασίας που προσφέρουν οι συναγερμοί, χωρίς την ύπαρξη άλλων μέσων, είναι ψεύτικο.

Ο συναγερμός μπορεί να ξυπνήσει και να ξεσηκώσει την γειτονιά, αλλά δεν θα σταματήσει την είσοδο στον διαρρήκτη. Ο συναγερμός μπορεί να δράσει αποτρεπτικά μόνο για τους ερασιτέχνες ληστές οι οποίοι εισέρχονται στις οικίες από ανάγκη, για να βρουν εύκολα μετρητά ή κοσμήματα.

Ο ήχος του συναγερμού θα ειδοποιήσει την γειτονιά και ίσως κάποιος να φροντίσει να ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά ο χρόνος θα είναι άφθονος για τον ληστή να επιφέρει υλικές ζημίες ή ακόμα και να ασκήσει σωματική βία στους ενοίκους. Ο επαγγελματίας κλέφτης γνωρίζει που είναι κρυμμένα τα χρήματα και τα κοσμήματα, καθώς επίσης και σε πόσο χρονικό διάστημα θα έλθει η αστυνομία.
Οι συναγερμοί είναι απαραίτητοι σε μια οικία, αρκεί να υπάρχουν σε συνδυασμό πορτών ασφαλείας, καμερών, κτλ. Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούν άλλη μια σύγχρονη μέθοδο, καθώς μπλοκάρουν την είσοδο του ληστή στην οικία. Ο κλέφτης δεν θα πρέπει να παραβιάσει μόνο την πόρτα, αλλά και τα κάγκελα που κρύβονται από πίσω της. Ο διαρρήκτης θα πρέπει να μείνει έξω από την οικία για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς έτσι μπορεί κάποιος να τον δει.

Το αίσθημα ασφαλείας της οικίας μας είναι αυτή που μας επιτρέπει να κοιμόμαστε ήρεμοι τα βράδια. Το αίσθημα ασφαλείας δεν θα πρέπει να βασίζεται σε ψεύτικα δεδομένα. Το σπίτι για να θεωρείται απαραβίαστο θα πρέπει να διαθέτει όλα τα μέσα προστασίας (πόρτας ασφαλείας, ακριβή κλειδαριά, συναγερμό, κάμερες, πτυσσόμενα κάγκελα)