Ντουλάπες: ο αποθηκευτικός χώρος του σπιτιού!

Ντουλάπες: ο αποθηκευτικός χώρος του σπιτιού!

Ντουλάπες: ο αποθηκευτικός χώρος του σπιτιού!

Ο αποθηκευτικός χώρος που υπάρχει σε κάθε σπίτι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την οργάνωση και την τακτοποίησή του. Οι ντουλάπες, λοιπόν, είναι κατά κύριο λόγο, ο αποθηκευτικός χώρος του σπιτιού, ενώ το μέγεθος των ντουλαπιών αλλά και η διάταξή τους, είναι αυτά που τον καθορίζουν.

Ιδιαίτερα στο υπνοδωμάτιο, οι ντουλάπες πρέπει να είναι ταυτόχρονα μεγάλες και πρακτικές, αλλά και με ωραίο design. Είναι, άλλωστε, ένα απαραίτητο κομμάτι του δωματίου που όλοι παρατηρούν. Φροντίστε, λοιπόν, να είστε προσεχτικοί με την επιλογή σας, όσον αφορά την κατασκευή ή την αγορά ντουλάπας.

Συρόμενες & ανοιγόμενες ντουλάπες

Πριν προχωρήσετε στην κατασκευή μίας ντουλάπας πρέπει πρώτα να δείτε τι είδος ντουλάπας χρειάζεστε για το υπνοδωμάτιό σας. Αν, για παράδειγμα, το δωμάτιο είναι μεγάλο, μπορείτε να τοποθετήσετε είτε ανοιγόμενη είτε συρόμενη ντουλάπα. Είναι θέμα γούστου και χρημάτων που μπορείτε να διαθέσετε. Αν, όμως, πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο, ιδανική λύση αποτελούν οι συρόμενες ντουλάπες, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε τα ρούχα σας και ό,τι άλλο θέλετε, χωρίς να εμποδίζετε κάποιο άλλο έπιπλο που βρίσκετε στον χώρο. Στην περίπτωση που τοποθετήσετε, πάντως, συρόμενη ντουλάπα, δώστε βάση στον τύπο και την ποιότητα του μηχανισμού.

Χρωματικές επιλογές

Παλιότερα, οι ντουλάπες στο υπνοδωμάτιο είχαν το ίδιο χρώμα με αυτό των τοίχων. Αν, δηλαδή, ο τοίχος του υπνοδωματίου ήταν άσπρος και οι ντουλάπες θα ήταν άσπρες. Πλέον, αυτή η τάση έχει αρχίσει να εξασθενεί και τη θέση της παίρνουν οι χρωματικές αντιθέσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ντουλάπες πιάνουν μεγάλη επιφάνεια του δωματίου, επομένως αποτελούν σημαντικό κομμάτι και της «διακόσμησής» του. Έτσι, είναι σημαντικό να δώσετε βαρύτητα και στο αισθητικό κομμάτι κι όχι μόνο στο πρακτικό.

Τολμήστε, λοιπόν, διχρωμία στις πόρτες της ντουλάπας που θα κατασκευάσετε ή προτιμήστε ένα έντονο χρώμα ντουλάπας, εάν ο τοίχος του δωματίου είναι «ήσυχος» χρωματικά.

Επίσης, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις πόρτες της ντουλάπας σας, ιδιαίτερα αν υπάρχει έλλειψη χώρου. Εγκαταστήστε, για παράδειγμα, ολόσωμο καθρέφτη στην εξωτερική ή εσωτερική πλευρά της ντουλάπας, καθώς ένας ολόσωμος καθρέφτης είναι απαραίτητος σε κάθε σπίτι.

Πάντως, λόγω της μονιμότητας μίας ντουλάπας δωματίου σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιφάνεια που καταλαμβάνει στο χώρο, καθιστά την κατασκευή ή την αγορά της ντουλάπας πολύ σημαντικό κομμάτι, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε βάση και να απευθυνθείτε σε ειδικούς για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι ο συνδυασμός λειτουργικότητας και design.