Κουφώματα αλουμινίου – Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για αυτά

Κουφώματα αλουμινίου –  Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για αυτά

Κουφώματα αλουμινίου – Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για αυτά

Μπορεί να γνωρίζεις πως τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την πιο ασφαλή επιλογή για μια οικία, εντούτοις υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία που θα θέλαμε να μάθεις σχετικά με τα κουφώματα αυτά.

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν ανακυκλώσιμο υλικό. Το αλουμίνιο αποτελεί ένα υλικό το οποίο ανακυκλώνεται και κατά την ανακύκλωση του απαιτεί μόνο το 5% της αρχικής ενέργειας η οποία απαιτείται για την δημιουργία του. Το γεγονός αυτό το διαφοροποιεί σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υλικά.

Το αλουμίνιο είναι τόσο ευέλικτο ως προς την κατασκευή, όπου μπορείς να δημιουργήσεις με αυτό ότι επιθυμείς. Έτσι τα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να κατασκευαστούν σε απεριόριστα είδη συστημάτων, επιλογές γυαλιού, κτλ.

Εάν το σπίτι σου, ήδη, διαθέτει κουφώματα αλουμινίου, τότε θα γνωρίζεις πως παρέχουν θερμομονωτική προστασία. Η βελτίωση της απώλειας της θερμότητας εάν διαθέτετε κουφώματα αλουμινίου αγγίζει το 60%.

Ίσως τα κουφώματα αλουμινίου που διαθέτεις να είναι λευκά, καθώς αυτό το χρώμα επικρατούσε στην ελληνική αγορά την τελευταία δεκαετία. Πλέον όμως τα κουφώματα αυτά κατασκευάζονται σε πολλές αποχρώσεις και σύντομα θα διατίθενται και στην ελληνική αγορά.

Το αλουμίνιο ως υλικό δεν απαιτεί ενέργειες συντήρησης και είναι άκρως ανθεκτικό στα καιρικά φαινόμενα. Το αλουμίνιο ως υλικό δεν διογκώνεται, δεν ραγίζει και δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου, σε σύγκριση με άλλα υλικά.

Πως μπορείς να καθαρίσεις τα κουφώματα αλουμινίου της οικίας σου; Μπορεί στο παρελθόν να είχες κάνει χρήση του λάστιχου για να βρέξεις τα κουφώματα, αλλά καλό θα ήταν να το αποφύγεις την επόμενη φορά. Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα με μαλακές ίνες ώστε να διώξεις τα χώματα. Εν συνεχεία βρέξε σε ένα καθαρό πανί λίγο υδατικό, υγρό διάλυμα σαπουνιού και καθάρισε τα κουφώματα. Τέλος, με ένα άλλο βρεγμένο, καθαρό πανί μπορείς να αφαιρέσεις το σαπούνι.