Οι κατηγορίες αντίστασης WK στην ασφάλεια των κουφωμάτων

Οι κατηγορίες αντίστασης WK στην ασφάλεια των κουφωμάτων

Οι κατηγορίες αντίστασης WK στην ασφάλεια των κουφωμάτων

Στις μέρες μας η ασφάλεια της οικίας μας είναι θέμα που δεν απασχολεί μόνο τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, αλλά και των μικρών χωριών στην επαρχεία. Οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί, μαζί με αυτές και το άγχος των πολιτών για το πώς μπορούν να τις αποτρέψουν.

Για αυτό και πολλοί πολίτες προχωρούν σε αντίσταση των παλιών φθαρμένων κουφωμάτων, με κουφώματα αλουμινίου. Όμως το τι ασφάλεια  προσφέρει το κούφωμα εξαρτάται από το προφίλ αλουμινίου,  από τους υαλοπίνακες και τους μηχανισμούς που διαθέτει.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ασφάλεια των κουφωμάτων μετριέται με κατηγορίες αντίστασης WK.

  • Η 1η κατηγορία WK

Στην κατηγορία αυτή αναφέρεται η προσπάθεια που κάνει ένας διαρρήκτης να ανοίξει ένα παράθυρο με την σωματική δύναμη. Όπως μπουνιά και κλοτσιά.

  • Η 2η κατηγορία WK

Στην κατηγορία αυτή ο διαρρήκτης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει εργαλεία ώστε να καταφέρει να εισβάλει σε μια οικία.

  • Η 3η κατηγορία WK

Σε αυτήν την κατηγορία ο διαρρήκτης χρησιμοποιεί επιπλέον εργαλεία όπως κάποιον λοστό για να μπορέσει να εισβάλει στον χώρο.

  • Η 4η κατηγορία WK

Σε αυτήν την κατηγορία ο έμπειρος διαρρήκτης θα χρησιμοποιήσει βαριοπούλα, πριόνι, σφυρί, δρέπανο, κτλ, για να μπορέσει να εισβάλει στην οικία.

  • Η 5η κατηγορία WK

Στην 5η πλέον κατηγορία, ο έμπειρος διαρρήκτης θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά εργαλεία, όπως είναι ο ηλεκτρικός τροχός, το ηλεκτρικό τρυπάνι, κτλ.

  • Η 6η κατηγορία WK

Αναφερόμαστε πλέον στην υψηλότερη κατηγορία, όπου ο έμπειρος διαρρήκτης θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό τροχό με  με μέγιστη διάμετρο δίσκου 250 χιλιοστά, καθώς επίσης και άλλα εργαλεία.

Για αυτό όπως βλέπεται και παραπάνω, θα πρέπει για την μέγιστη ασφάλεια σας τα κουφώματα να έχουν ενισχυμένα προφίλ, ενώ στα παντζούρια να τοποθετηθούν πολλά κλειδώματα. Για μέγιστη ακόμα ασφάλεια  μπορείτε να τοποθετήσετε ενισχυμένες περσίδες ρολών και οδηγούς ρολών με ενισχυμένη λάμα αλουμινίου. Επιπλέον ενίσχυση προσφέρουν και οι νέοι ενισχυμένοι πίροι ασφαλείας, οι οποίοι κλειδώνουν το ρολό στο κάτω μέρος.