Ξύλινα κουφώματα – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ξύλινα κουφώματα – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ξύλινα κουφώματα – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Εάν βρίσκεσαι στο στάδιο επιλογής κουφωμάτων για την οικία σου, σου προτείνουμε να διαβάσεις τα παρακάτω στοιχεία που σου παραθέτουμε σχετικά με τα ξύλινα κουφώματα.

Πια είναι τα πλεονεκτήματα των ξύλινων κουφωμάτων;

Το ξύλο ως υλικό λειτουργεί ως μονωτικό. Έτσι τα ξύλινα κουφώματα αποτελούν την ιδανική επιλογή, ώστε να κρατάς μια σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό της οικίας σου. Για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μπορείς να μετατρέψεις τα ξύλινα κουφώματα σου σε ενεργειακά.

Σύμφωνα με τους σύγχρονους αρχιτέκτονες τα ξύλινα κουφώματα αποτελούν αριστουργήματα στα χέρια τους. Η αισθητική τους είναι αξεπέραστη και μπορεί να προσφέρει ένα ζεστό και country στιλ στην οικία. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι πως αντέχουν στο χρόνο. Φυσικά όσο αφορά την αντοχή τους στο χρόνο, σημαντικό παράγοντα παίζει το ξύλο που έχετε επιλέξει, αλλά και η σωστή συντήρηση του ξύλου.

Τα ξύλινα, σύγχρονα κουφώματα προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια στην οικία χάρη στους μηχανισμούς πολλαπλών σημείων. Ειδικά τα μασίφ ξύλινα κουφώματα προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα τους;

Τα ξύλινα κουφώματα θεωρούνται ως τα πιο ακριβά κουφώματα,  ωστόσο στην αγορά μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από ξύλα, των οποίων οι τιμές διαφέρουν σημαντικά. Άλλο μειονέκτημα αποτελεί η αναγκαιότητα συντήρησης του ξύλου, ώστε τα κουφώματα αυτά να επιβιώσουν στο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξύλινα κουφώματα, διατηρούνται πιο πολύ συγκριτικά με τα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά κουφώματα.